Telefon: 051 963 874 | | Mobilni (viber, whatsapp) 064 44 04 922

e-mail: info@antikvarijatramajana.com

Antikvarijat Ramajana
  Aleksandar Diklić – Beograd, večiti grad: sentimentalno putovanje kroz istoriju

  Aleksandar Diklić – Beograd, večiti grad: sentimentalno putovanje kroz istoriju

  70.00 KM

  Nema na zalihi

  Kategorija:

  Opis

  Povez: tvrdi

  Obim: 559

  Format: 24 x 17

  Stanje: novo

  Godina izdavanja: 2013

   

  “Ovaj pošten i jasan pristup daje s jedne strane interesantnu, ali s druge strane veoma preciznu sliku prošlosti. Politička korektnost sa kojom autor opisuje susedne države i narode i njihovu ulogu u istoriji Srbije, uzdiže njegovo delo na nivo opšteprihvaćenih evropskih standarda.” Dr Aleksandar Timofejev – naučni saradnik Instituta za noviju istoriju Srbije

  Televizijski serijal „Beograd večiti grad”, monumentalno dokumentarno delo u 27 epizoda, koje nas je na neobičan način vodilo na sentimentalno putovanje kroz istoriju Beograda, autor je „preveo” u veoma edukativno, interesantno pa i zabavno štivo. Dok posmatramo drevne portrete, karte, mape, gravire, crteže i planove, uživamo u zanimljivoj priči, grandioznoj po opusu, ali ipak dinamičnoj i po meri modernog čoveka. Svojevrsna beogradska enciklopedija pruža nam divnu i dugu šetnju kroz burne vekove prestonog grada. Nesvakidašnje, šarmantno delo, kakvo nemaju ni veći i bogatiji gradovi Evrope.

   

  Rekli su o knjizi:

  „O Beogradu i njegovoj burnoj istoriji je tu i tamo objavljeno neko poglavlje, ali nešto slično ovom poduhvatu nije zabeleženo”
  Milan Vlajčić
  filmski kritičar i komentator Blica

  »Ovaj pošten i jasan pristup daje s jedne strane interesantnu, ali s druge strane veoma preciznu sliku prošlosti. Politička korektnost sa kojom autor opisuje susedne države i narode i njihovu ulogu u istoriji Srbije, uzdize njegovo delo na nivo opšte prihvaćenih evropskih standarda.”
  Dr Aleksej Timofejev
  naučni saradnik Instituta za noviju istoriju Srbije

  „Monumentalni opus koji je ostvario autor oduševio me serioznim pristupom ovako složenom zadatku – prikazati grad kao glavnog junaka’, u njegovom višemilenijumskom trajanju.
  Beograd je univerzalni Grad, Grad njegovih stalnih ili privremenih stanovnika, Grad njegovih građana, Grad onih koji su ga doživljavali kao svoj, Grad onih koji su zajedno s njim stradati na ovoj istorijskoj raskrsnici. Upravo ovu dimenziju nam izvanredno daje autor, bilo da se radi o poznatim istorijskim dešavanjima ili da se radi o ezoteriji, saznanjima koja su dostupna samo posvećenima.“
  Jovan Mirković
  muzejski savetnik Muzeja žrtava genocida

  „Dok posmatramo drevne portrete, karte, mape, gravire, crteže i planove, uživamo u zanimljivoj i inspirativoj priči, grandioznoj po opusu, ali ipak dinamičnoj i po meri modemog čoveka. Beogradska enciklopedija nam pruža divnu i dugu šetnju kroz burne beogradske vekove. Nesvakidašnje, šarmantno delo, nezabeleženo u produkciji većih i bogatijih gradova Evrope i sveta.
  Dimitrije Nastić publicista

  Reviews

  There are no reviews yet!

  Be the first to write a review

  *

  Delivery and Returns Content description.