Telefon: 051 963 874 | | Mobilni (viber, whatsapp) 064 44 04 922

e-mail: info@antikvarijatramajana.com

Antikvarijat Ramajana
  Alois Halder – Filozofijski rječnik

  Alois Halder – Filozofijski rječnik

  60.00 KM

  Nema na zalihi

  Opis

  Povez: tvrdi
  Obim: 436
  Format: 24 x 16
  Stanje: novo
  Godina izdavanja: 2002

  Preveo: Ante Sesar

  Filozofijski rječnik, rad Leksikografskoga zavoda u Nakladi Herder, od svoga prvoga pojavljivan) a godine 1958. uvijek je nanovo revidiran i nadopunjavan. Kao priručno orijentacijsko pomagalo pronašao je tijekom svoje četrdesetogodišnje povijesti mnoge prijatelje koji se zanimaju za filozofiju. Vodiljaje uvijek ostala istom: nastojati povezati informaciju s refleksijom te rasvijetliti spone povijesno-filozofske predaje kao pozadinu za teme suvremenoga filozofiranja, onoliko koliko to dopuštaju prostome međe džepnoga leksikona kao i abecedni poredak.
  Za novo su izdanje provjereni svi članci, najvećim dijelom nadopunjeni i obnovljeni, a dodane su i mnoge nove natuknice. Zahvalu treba izreći svima koji su surađivali na prijašnjim izdanjima, posebice kolegama: Hansu Brock-ardu, Severinu Mulleru, Wolfgangu Welschu za njihovu opširnu i zdušnu suradnju. Za pojedinačne priloge treba zahvaliti: Faulu Goodu i Elmaru Wein-mayru, a za biografsku i bibliografsku obradbu podataka: Hansu Goldmannu, Gudrun Morasch, Manfredu Negeleu, Stefanu Thumfartu. Za aktualiziranje literature o člancima u ovome, novom izdanju treba zahvaliti Anti Sesaru.
  Dosadašnji suutemeljitelj Max Muller umro je 18. listopada 1994. Njegovo filozofsko mišljenje zadužuje kako prijašnja tako i ovo, novo izdanje…

  Reviews

  There are no reviews yet!

  Be the first to write a review

  *

  Delivery and Returns Content description.