Telefon: 051 963 874 | | Mobilni (viber, whatsapp) 064 44 04 922

e-mail: info@antikvarijatramajana.com

Antikvarijat Ramajana
  Dejvid Grejber – Utopija pravila. O tehnologiji, gluposti i skrivenim radostima birokratije

  Dejvid Grejber – Utopija pravila. O tehnologiji, gluposti i skrivenim radostima birokratije

  19.00 KM

  Nema na zalihi

  Opis

  Izdavač: Geopoetika

  Godina izdanja: 2016.

  Format: 22 cm

  Broj strana: 222

  Povez: meki

  Prevod: Lucy Stevens

  Suštinski važna knjiga našeg doba, koja će pokrenuti bezbroj pitanja o institucijama koje vladaju našim životima i, važnije, o slobodnijem svijetu koji bismo morali početi da smišljamo za sebe. Ovo je poziv na pobunu protiv beskrajnih pravila, birokratskih propisa, koji su svi zajedno možda samo šifra za državno nasilje.

  Provokativni mislilac, aktivista i anarhista, antropolog Dejvid Grejber, prateći birokratiju kroz istoriju do današnjih dana, otkriva kako ona neprimijetno oblikuje naš život, ali i sugeriše da u njoj ima nečega izopačenog – i romantičnog!

  Skačući od prevlasti desničarske ekonomije do skrivenih značenja Šerloka Holmsa i Betmena, Utopija pravila je moćno djelo društvene teorije u tradiciji Fukoa i Marksa, ali i zabavni obračun s popularnom kulturom koja u misli priziva i Slavoja Žižeka.

  Dejvid Grejber predaje antropologiju na Londonskoj školi ekonomije. Autor je prekretničke knjige međunarodnog uspjeha Dug: Prvih 5.000 godina. Jedan je od osnivača pokreta Okupirajmo Vol strit 2011. godine i tvorac slogana „Mi smo 99 posto“. Utopija pravila njegova je najnovija knjiga.

  „Sjajan, izrazito osoben politički mislilac.“

  Reviews

  There are no reviews yet!

  Be the first to write a review

  *

  Delivery and Returns Content description.