Telefon: 051 963 874 | Mobilni ( Viber, WhatsApp ): 064 44 04 922
Antikvarijat Ramajana
Džordž Orvel – 1984

Džordž Orvel – 1984

16.00 KM

Nema na zalihi

Kategorija: Oznake: , ,

Opis

Povez: meki

Izdavač: Kontrast

Godina izdanja: 2018

Obim: 216

Format: 21

Stanje: odlično

 

„U budućnosti ili prošlosti, u vremenu u kome je misao slobodna, u kome se ljudi razlikuju među sobom i ne žive usamljeni – u vremenu u kome postoji istina i u kome se ono što je učinjeno ne može povući: iz doba jednoobraznosti, iz doba samoće, iz doba Velikog Brata, iz doba dvomisli – pozdrav!“

1984 je verovatno konačni roman XX veka, nepresušno aktuelan i savremen, čiji su termini kao što je „Veliki Brat“, „dvomisao“ i „novogovor“ postalio deo svakodnevnog diskursa. Ova knjiga prevedena je na preko 65 jezika i prodata u višemilionskom tiražu, širom sveta, čime je modernom klasiku Džordžu Orvelu dodeljeno specijalno mesto u svetskoj književnosti.
Za sve represivno i totalitarno, danas se koristi izraz „orvelovsko“.
Ova priča o Vinstonu Smitu, običnom čoveku tmurne futurističke svakodnevice, u kojoj se on sukobljava sa brutalnim, staljinističkim poretkom diktatorskog režima svoje zemlje, i danas šokira čitaoce svojom maštovitošću, inteligentnim narativom, zbog čega ostaje svevremen.
Zajedno sa novelama „Vrli novi svet“ Oldosa Hakslija i „Farenhajt 451“ Reja Bredberija, ovaj roman je jedna od najpoznatijih antiutopija u književnosti, ubedljiva od početka do kraja u svojim opomenama.

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

*

Delivery and Returns Content description.