Telefon: 051 963 874 | Mobilni ( Viber, WhatsApp ): 064 44 04 922
Antikvarijat Ramajana
Geraldine Brooks – Obitelj March

Geraldine Brooks – Obitelj March

10.00 KM

Kategorija:

Opis

Povez: tvrdi

Obim: 288

Format: 23 x 17

Stanje: novo

Godina izdavanja: 2007

 

Louisa May Alcott 1868. godine napisala je Male žene, roman o odrastanju četiriju sestara tijekom Građanskog rata u Sjedinjenim Američkim Državama. No kako u pogovoru kaže sama Geraldine Brooks: “Priča Louise May Alcott bavi se time kako je godina koju su proživjele na rubu rata promijenila likove malih žena, no nije izrečeno što je rat učinio gospodinu Marchu. Upravo u toj praznini pustila sam mašti na volju.”

Lik gospodina Marcha Louisa May Alcott temeljila je na svojem ocu Bronsonu, te tako ispreplela stvarnost i fikciju, što je Geraldine Brooks majstorski iskoristila u ovom romanu, koji nije ni biografija Bronsona Alcotta ni nastavak Malih žena, već uistinu originalno i iznimno zanimljivo djelo o čovjeku čija je vjera u ljude i Boga nagrizena vlastitim propustima u ekstremnom, ratnom dobu. Mnoge povijesne ličnosti i događaji spretno su povezani, a pripovijedanju gospodina Marcha nakratko se pridružuje i njegova supruga Marmee, što dodatno komplicira ne samo njihov odnos nego i čitateljevo viđenje protagonista.

U čitanju Obitelji March uživat će svi koji su voljeli Male žene kao i oni koji vole povijesne romane i ljudske pripovijesti u kolopletu sudbonosnih zbivanja, kad u trenucima ratova, kriza i stradanja postoji jezgra koju treba zaštititi, a to su oni koje volimo. Za gospodina Marcha, to su njegove male žene.

Geraldine Brooks za ovaj je roman nagrađena Pulitzerovom nagradom 2006. godine.

Hrvatski prijevod Obitelji March, druge knjige u Algoritmovoj biblioteci Andrea Zlatar vam predstavlja, potpisuje Maja Ivanković, a ilustraciju na naslovnici izradio je Nenad Martić.

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

*

Delivery and Returns Content description.