Telefon: 051 963 874 | Mobilni ( Viber, WhatsApp ): 064 44 04 922
Antikvarijat Ramajana
Hanns Zischler, Sara Danius – Nos za novosti: kratke vijesti Jamesa Joycea

Hanns Zischler, Sara Danius – Nos za novosti: kratke vijesti Jamesa Joycea

10.00 KM

Kategorija:

Opis

Povez: meki sa klapnama
Izdavač: Ljevak, Zagreb
Godina izdanja: 2009.
Obim: 174
Format: 20 x 14
Stanje: novo

 

 

 

 

Oktobar 1904. Dvadesetdvogodišnji James Joyce dolazi u „zabačenu“ Pulu na istarskom poluostrvu gdje preuzima mjesto profesora engleskog jezika. Njegov se odlazak naveliko najavljuje u mjesnim novinama. Joyce postaje izravni svjedok niza spektakularnih događaja: patetičnog uprizorenja slavlja u čast ubijene carice „Sisi“, predstava jednog putujućeg kina i bujice fotografija i vijesti iz rusko-japanskog rata…

Hanns Zischler i Sara Danius pokazuju nam kako te sveprisutne, dotad zanemarene „kratke vijesti“, faits divers, ulaze u dnevne novine i kino programe, te se prerađene pojavljuju i u tekstovima mladog pisca. Ta „zbrka svijeta“ (Alfred Döblin) bio je idealan materijal za nastanak proze iz koje će se poslije razviti Uliks.

Bogato ilustrirana s novinskim isječcima, fotografijama iz filmova, reklamama, razglednicama i kartama, knjiga je, također, oblikovana u duhu Joyceovog (anti)-heroja, dublinskog propagandno-izbornog agitatora Leopolda Blooma.

OVA KNJIGA GOVORI O TOMU ŠTO JE ROMAN MODERNOG DOBA UČINILO MODERNIM ROMANOM. JAMES JOYCE TO JE ZNAO BOLJE OD DRUGIH. NOVINE JE POHLEPNO GUTAO, I BEZ TE NEZASITNE GLADI ULIKS BI BIO NEZAMISLIV.

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

*

Delivery and Returns Content description.