Telefon: 051 963 874 | | Mobilni (viber, whatsapp) 064 44 04 922

e-mail: info@antikvarijatramajana.com

Antikvarijat Ramajana
  Harisonov priručnik medicine

  Harisonov priručnik medicine

  65.00 KM

  Nema na zalihi

  Kategorija: Oznake: , ,

  Opis

  Povez: meki

  Izdavač: Data status, Beograd

  Godina izdanja: 2016.

  Obim: 1262

  Format: 21 x 12

  Stanje: novo

   

  Anthony Fauci

  Eugene Braunwald

  Dennis Kasper

  Stephen Hauser

  Dan Longo

  J. Larry Jameson

  Joseph Loscalzo

   

  Svetski priručnik iz oblasti interne medicine koji vam u svakodnevnoj praksi pruža ad hoc rešenja za sve probleme vaših pacijenata!

  Medicinska nauka je u stalnoj ekspanziji, a lekari su zbog velike odgovornosti vremenski ograničeni, tako da ne mogu uvek detaljno, pre ili odmah nakon susreta sa pacijentom, da pročitaju sve o bolesti i njenoj prezentaciji, kliničkoj manifestaciji i lečenju. Zbog toga je, između ostalog, 1988. godine prvi put objavljena skraćena verzija Harrison’s Principles of Internal Medicine u obliku Harisonovog priručnika.

  Kao i prethodna izdanja, i ovo novo izdanje priručnika „izvučeno” je iz sadržaja Harrison’s Principles of Internal Medicine i u njemu se nalaze glavne dijagnostičke karakteristike, kliničke manifestacije i terapija za bolesti s kojima se lekari najčešće sreću u svakodnevnoj praksi. Svako poglavlje je ažurirano u odnosu na prethodno izdanje, sa značajnim revizijama, a gde je to bilo potrebno, i novim poglavljima.

  Najočiglednija promena u novom izdanju Harisonovog priručnika je njegov izgled: štampan je u boji, što će čitaocu omogućiti brže traganje i pronalaženje informacija u poglavljima.

  Urednici posebno insistiraju na tome da ovaj priručnik može da posluži kao dobar izvor pregledno i sažeto prikazanih informacija koje će biti korisne na licu mesta i koje će pripremiti čitaoca za dublju analizu problema.

  Iz godine u godinu ovaj priručnik postaje sve popularniji – njegova popularnost i dragocenost delimično proističu i iz skraćenog formata, koji ga čini veoma korisnim prilikom postavljanja početne dijagnoze, traženja kratkog opisa patogeneze bolesti i pregleda dostupne terapije.

  Reviews

  There are no reviews yet!

  Be the first to write a review

  *

  Delivery and Returns Content description.