Telefon: 051 963 874 | | Mobilni (viber, whatsapp) 064 44 04 922

e-mail: info@antikvarijatramajana.com

Antikvarijat Ramajana
  Ian Stewart – Kocka li se Bog?

  Ian Stewart – Kocka li se Bog?

  45.00 KM

  Nema na zalihi

  Opis

  Povez: meki
  Obim: 461
  Gormat: 24 x 17
  Stanje: novo
  Godina izdavanja: 2013

  Prijevod: Vjera Lopac

  “Vi vjerujete u Boga koji se kocka, a ja u potpuni zakon i red.”

  – Albert Einstein

  Zbog znanosti kaosa znanstvenici danas ponovno dovode u pitanje Einsteinovu temeljnu pretpostavku o ponašanju svemira. Teorija kaosa pokazala je da i jednostavni sustavi koji se ravnaju prema preciznim zakonima ipak mogu djelovati nasumično.

  Kocka li se Bog? otkriva čudnovat svemir u kojemu ništa nije onako kako izgleda. Iz običnih geometrijskih likova nastaju beskrajno kompleksne strukture poznate kao fraktali, a zbog zamaha leptirovih krila mijenja se vrijeme na drugom kraju svijeta. Kaos je svuda oko nas: od kapanja slavine i kotrljanja bilijarskih kugli do kretanja cijena na svjetskim burzama i gibanja nebeskih tijela – ništa se ne ponaša potpuno predvidljivo. Kako Ian Stewart pokazuje u ovom pristupačnom ali podrobnom djelu, ključ za taj kaotični svijet leži u pojmu kaosa, jednom od najuzbudljivijih dostignuća znanosti posljednjih desetljeća.

  Novo, izmijenjeno i dopunjeno izdanje sadrži tri nova poglavlja o upravljanju kaotičnim sustavima i predviđanju njihova ponašanja. Uključeni su novi podaci o Sunčevom sustavu te prikaz teorije kompleksnosti.

  “Izvrstan uvod u jednu kompleksnu temu.” – New Scientist

  “Za one koji imaju bar osnovna matematička znanja, za učitelje, znanstvenike i studente, za sve osobe živa duha, Stewart pokazuje kako funkcionira kaos.”

  – The Times Higher Education Supplement

  Ian Stewart je britanski profesor matematike i član Kraljevskog društva. Knjigom Kocka li se Bog? proslavio se kao pouzdan, čitak i duhovit pisac. Autor je još niza znanstvenih i znanstveno-popularnih knjiga, a za doprinose znanosti nagrađen je i Zlatnom medaljom Instituta za matematiku i njezine primjene (2000).

  Reviews

  There are no reviews yet!

  Be the first to write a review

  *

  Delivery and Returns Content description.