Telefon: 051 963 874 | Mobilni ( Viber, WhatsApp ): 064 44 04 922
Antikvarijat Ramajana
Karen Gillece – Nošeni valovima

Karen Gillece – Nošeni valovima

23.00 KM

Kategorija:

Opis

Povez: tvrdi sa omotom
Izdavač: Disput, Zagreb
Godina izdanja: 2013.
Obim: 344
Format: 20 x 12,5
Stanje: novo

 

Nošeni valovima (Longshore Drift, 2006) drugi je roman suvremene irske spisateljice Karen Gillece.
Polazište ove majstorski napisane priče nestanak je malena dječaka u gužvi brazilske tržnice, čime se brutalno prekida bezbrižno putovanje njegove majke Lare Južnom Amerikom s ljubavnikom. Dvije godine poslije, slomljena neuspješnom potragom za nestalim sinom te raskidom s ljubavnikom, Lara se vraća u dom u kojem je odrasla na jugozapadnoj obali Irske. Satrvena tragedijom ukradena djeteta, protagonistica otvara novi iscrpljujući krug potrage – ovaj put za vlastitim identitetom. Sve oko nje čini joj se kao neizrečen podsjetnik na prošlost: ostala su joj samo sjećanja, godine koje su protekle ljude oko nje pretvorile su u strance, donedavna avanturistica naglo se pretvorila u građanku s plaćenim namještenjem.
Preispitujući razboritost odluke da se vrati u dom iz djetinjstva i nastojeći prebroditi gubitak koji ju je snašao, Lara se iznova sprijateljuje s Christyem, svojom mladenačkom ljubavi, kojega privlači njezina nepotrošena boemska narav. No ono što počinje kao zanimanje za njezinu prošlost prerasta u opsesiju. Dok Lara pokušava obnoviti svoj razoreni život, ne gubeći nadu da će Nacio ipak biti pronađen, Christy se počinje “raspadati na komade”…
Riječ je o priči o strasti i izdaji, o posljedicama traženja ljubavi na pogrešnim mjestima i o majci slomljena srca koja nepokolebljivo vjeruje da će joj dijete biti vraćeno – čak i onda kad se čini da više nema nikakve nade.

Karen Gillece rođena je 1974. u Dublinu. Studirala je pravo na dublinskom University Collegeu, zatim je nekoliko godina radila u odvjetničkoj struci, a onda se – početkom devedesetih – posvetila profesionalnom spisateljstvu.
Brojne njezine kratke priče objavljene su u književnim časopisima. Godine 2001. ušla je u uži izbor za Nagradu Hennessy za nove irske autore, a njezina spisateljska karijera napravila je veliki korak naprijed objavljivanjem romanesknog prvijenca Sedam noći u Zaragozi (Seven Nights in Zaragoza, 2005), koji su kritičari vrlo dobro primili. Uslijedili su romani Nošeni valovima (Longshore Drift, 2006), Moje stakleno srce (My Glass Heart, 2007) i Odsutna supruga (The Absent Wife, 2008).
I kritika i čitateljstvo cijene je kao jednog od najintrigantnijih suvremenih irskih autora, kako zbog njezina stila i umijeća u oživljavanju likova tako i zbog hvatanja u koštac s važnim i zanimljivim temama.
Za roman Nošeni valovima Gillece je 2009. dobila Nagradu Europske unije za književnost.

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

*

Delivery and Returns Content description.