Telefon: 051 963 874 | Mobilni ( Viber, WhatsApp ): 064 44 04 922
Antikvarijat Ramajana
Natasha Walter – Žive lutke: povratak seksizma

Natasha Walter – Žive lutke: povratak seksizma

20.00 KM

Nema na zalihi

Opis

Povez: meki sa klapnama
Izdavač: Algoritam, Zagreb
Godina izdanja: 2011.
Obim: 259
Format: 23 x 17
Stanje: odlično

 

Osnaživanje, oslobođenje, izbor. Nekoć ključne pojmove feminizma danas je kooptiralo društvo koje ženama prodaje umjetno uljepšanu, visoko seksualiziranu i zapanjujuće usku viziju ženstvenosti. I dok su se mogućnosti za žene proširile, ambicije mnogih djevojaka zapravo su ograničene kulturom koja na žensku seksualnu privlačnost gleda kao na jedinu ulaznicu do uspjeha.

U isto smo vrijeme prisiljeni vjerovati kako je nejednakost koju viđamo svuda oko sebe stvorena iz urođenih bioloških različitosti, a ne zbog društvenih faktora.

Naravno, prirodna želja svih muškaraca i svih žena oduvijek je bila da budu i seksualno privlačni. No, u ovoj generaciji počeo se slaviti točno određen vid ženske seksualnosti. One koju je nametnula pornoindustrija, piše Natasha Walter, autorica modernog klasika “The New Feminism” i jedna od najbritkijih britanskih kulturalnih komentatorica. Ono što pritom najviše zabrinjava je činjenica kako društvo danas izjednačava ženske slobode sa seksualnom objektivizacijom, što ima neposredan utjecaj na ambicije mladih žena.

Širenje kulture u kojoj žene misle kako se njihova vrijednost mjeri veličinom grudnjaka, odnosno kako je seksualno samopouzdanje zapravo jedino samopouzdanje, posljedica je sve veće popularnosti tzv. glamour modela, odnosno djevojaka kojima je jedini cilj u životu polugole se fotografirati za novine (i, po mogućnosti, udati za nogometaša), koje ne rade ništa i, naravno – jako su popularne.

Sakupivši rezultate brojnih istraživanja i osobnih intervjua u ovoj izravnoj i neporecivo vrijednoj knjizi, Natasha Walter natjerat će nas da na nov način počnemo gledati na današnji seksizam, ženstvenost i feminizam, ali i žene i djevojke. Ako itko sumnja u nužnost zaštite djevojaka od toksične, pretjerano seksualizirane, obeshrabrujuće okoline u kojoj odrastaju, neka pročita ovo djelo.

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

*

Delivery and Returns Content description.