Telefon: 051 963 874 | Mobilni ( Viber, WhatsApp ): 064 44 04 922
Antikvarijat Ramajana
Sesar Antonio Molina – Gradovi u kojima umine bol

Sesar Antonio Molina – Gradovi u kojima umine bol

18.00 KM

Nema na zalihi

Opis

Povez: tvrdi
Izdavač: Arhipelag, Beograd
Godina izdanja: 2012.
Obim: 143
Format: 20 x 14
Stanje: novo

 

 

 

Fikcijski memoari velikog španskog pisca u kojima se prepliću činjenice i fikcija, viđeno i imaginirano, dokument i priča. Nesvakidašnja intelektualna avantura pisca koji hrli u susret obližnjim i dalekim, poznatim i sasvim nepoznatim gradovima i kulturama, jezicima i sudbinama.

Knjiga pisana kao plod piščevih putovanja, stvarnih i književno-istorijskih, i njegovih vezanosti za gradove iz različitih krajeva sveta i za pisce koji su obeležili i utemeljili simboličke slike tih gradova. Pozilipo i Napulj, Ulica San Nikolo u Trstu, Potsdamer Štrase u Berlinu, kafeStray dogu Sankt Petersburgu, Šela i Rabat), Drina i Višegrad, Beograd sa košavom, Palata Trinidad u Madridu, Groblje na Monmartru u Parizu, Kule Tišine u Bombaju, mrtvi gradovi u Siriji, samo su neki od gradova koji su privukli pažnju ovogputnika otvorenih očiju.

Ovo izdanje knjige Sesara Antonija MolineGradovi u kojima umine bolposebno je pripremljeno za srpske čitaoce i, kao takvo, ono je jedinstveno u svetu, jer u ovom obliku nije objavljeno ni na španskom jeziku.

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

*

Delivery and Returns Content description.