Telefon: 051 963 874 | Mobilni ( Viber, WhatsApp ): 064 44 04 922
Antikvarijat Ramajana
Slaviša Orlović – Nadziranje demokratije

Slaviša Orlović – Nadziranje demokratije

33.00 KM

Opis

Povez: meki
Izdavač: Clio, Beograd
Godina izdanja: 2023.
Obim: 394
Format: 22 x 15,5
Stanje: novo

 

U studiji Nadziranje demokratije složen odnos medija, politike i demokratije sagledan je kroz sadržajnu analizu najvažnijih, relevantnih, a nedovoljno izučavanih fenomena od početka XX do početka XXI veka.

Značaj medija i javnosti za demokratiju, uloga medija i novinara u kontroli vlasti, težnja medija i demokratije za većinom, medijalizacija i televizualizacija politike, medijska personalizacija politike, uloga medija u proizvodnji pristanka i kreiranju značenja, u promeni politike i političara – osnovna su tematska uporišta ove knjige.

Autor nastoji da odgovori na pitanja do koje mere se zbog brige o rejtingu kreira ili sledi javno mnjenje, koliko internet utiče na informisanje, mobilisanje građana, ali i razara privatnost, kakva je uloga društvenih medija u odnosu na demokratiju, kao i da li je uspostavljena nadzorna paradigma i digitalni totalitarizam društvenih medija.

Ova knjiga se višestrukim značajem tema preporučuje ne samo akademskoj, nego i široj javnosti – našem društvu i kulturi.

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

*

Delivery and Returns Content description.