Telefon: 051 963 874 | Mobilni ( Viber, WhatsApp ): 064 44 04 922
Antikvarijat Ramajana
Vilijam Somerset Mom – Oslikani veo

Vilijam Somerset Mom – Oslikani veo

20.00 KM

Kategorija:

Opis

Ne diži oslikani veo koji oni što žive zovu Životom.

– Persi Biš Šeli

 

Lepa ali lakomislena Kiti, mlada devojka iz londonskih mondenskih krugova, odlazi dvadesetih godina prošlog veka u Hongkong, udavši se prethodno za Voltera Fejna, čoveka koga zapravo nije volela, pod pritiskom svoje ambiciozne majke i iz straha da joj vreme prolazi, a lepota bledi. Kada njen muž, bakteriolog, otkrije da mu je neverna, zatraži od nje da pođe s njim u kinesko žarište epidemije kolere.

Daleko od prijatelja i porodice, kao i od malog hongkoškog uticajnog kruga kome je očajnički želela da pripada, Kiti počinje da preispituje svoj dotadašnji život i postupke, da upoznaje neke mnogo drugačije ljude, kao i sebe u tim novim okolnostima, a mučno odmeravanje snaga s Volterom iz korena menja njeno biće.

Izuzetno moderan za vreme u kome je nastao, neverovatno pronicljiv i čovečan u posmatranju ljudskih odnosa, Oslikani veo je svojevrstan roman o sazrevanju sa ženskim likom u svom središtu, i prelepo napisana oda ljudskoj sposobnosti da se razvijamo, menjamo i praštamo.

Roman je prvi put objavljen 1925. i otada je doživeo tri filmske ekranizacije i jednu pozorišnu postavku.

Prevod sa engleskog: Aleksandar Milajić

 

***

„Otkriva mnoge Momove kvalitete: razumevanje žena, preciznu izvedbu i sirovu emociju.” —Daily Mail

„Ovo kratko remek-delo donosi priču o ljubavi, izdaji i potrazi za suštinom života.“ —DigBooks

Oslikani veo sa svojom tugom, moralnom napetošću, ironijom i saosećanjem, svojim rastućim prizivanjem požude i užasa, i kajanjem, umetničko je delo“ – The Spectator

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

*

Delivery and Returns Content description.