Telefon: 051 963 874 | Mobilni ( Viber, WhatsApp ): 064 44 04 922
Antikvarijat Ramajana
David Whitehouse – Sunce: biografija

David Whitehouse – Sunce: biografija

25.00 KM

Opis

Povez: tvrdi
Izdavač: Ljevak, Zagreb
Godina izdanja: 2007.
Obim: 365
Format: 20 x 14
Stanje: novo

 

 

 

Dr. David Whitehouse, poznati britanski astronom, u popularno-znanstvenoj knjizi Sunce: biografija odvodi nas na putovanje u središe naše zvijezde, tumači kako je rođena, kako utječe na život na Zemlji i kako će umrijeti.

Spominje mnoge mitove o Suncu i očaravajuće priče znanstvenika, poput Kopernika, Keplera, Galileija, Newtona i Eddingtona – koji su tijekom povijesti nastojali razotkriti njegove tajne – ponekad po cijenu vlastita života. Knjiga istražuje važnost Sunca za stanovnike Zemlje, od prvih civilizacija koje su ga obožavale, pa sve do današnjeg doba. Whitehouse opisuje Sunčevu paklenu jezgru, magnetski kaos površine i najdalje dosege njegove atmosfere, izvan planeta našeg sustava, u prostranstvo Galaktike. Razmatra i promjene koje će se dogoditi unutar naših života, ističući kako su zaista primjetne, no mi ih, na vlastitu opasnost, zanemarujemo. Konačno, David Whitehouse pokušava prikazati budućnost života na Zemlji, u svjetlu Sunca koje će se neizbježno pretvoriti u crvenog diva.

Priča našeg Sunca počinje rođenjem u oblaku plina i prašine, obuhvaća razdoblje othranjivanja života na našem planetu, sve do smrti u kozmičkom pepelu. U ovoj izvanredno zanimljivoj knjizi autor vješto isprepliće znanost, religiju, povijest i umjetnost te predstavlja opsežnu biografiju Sunca, nama najbliže zvijezde.

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

*

Delivery and Returns Content description.