Telefon: 051 963 874 | Mobilni ( Viber, WhatsApp ): 064 44 04 922
Antikvarijat Ramajana
Dejvid Fajdler – Doručak sa Senekom: stoički vodič za umeće življenja

Dejvid Fajdler – Doručak sa Senekom: stoički vodič za umeće življenja

20.00 KM

Opis

Povez: meki
Izdavač: Vulkani, Beograd
Godina izdanja: 2023.
Obim: 254
Format: 20 x 13
Stanje: novo

 

Kako da cenimo svoje vreme i živimo u sadašnjem trenutku a da ne postanemo preokupirani trivijalnim zadacima i smetnjama? Kako da izbegnemo gubitak svog unutrašnjeg bića u užurbanoj zauzetosti?

Stoicizam, najuticajniji filozofski pravac Rimskog carstva, nudi osvežavajuće i moderne načine osnaživanja karaktera u suočavanju sa svetom koji je često nepredvidiv. Naširoko priznat kao najtalentovaniji i najhumaniji pisac stoičke tradicije, Seneka nas uči kako da živimo sa osećanjima slobode i svrhe.

Njegovo najčuvenije delo Pisma prijatelju u preko stotinu napisanih pisama objašnjava kako se nositi s nedaćama – kako prevazići tugu, anksioznost i bes, te kako pretvoriti neke zastoje u svojevrsne prilike za napredak i prepoznati pravu prirodu prijateljstva.

U knjizi Doručak sa Senekom filozof Dejvid Fajdler ispituje Senekine klasične radove, objašnjavajući njegove ključne ideje, i to jasno, ali bez pukog pojednostavljivanja.

Čitanje ova knjige je poput uživanja u svakodnevnim malim ritualima, baš kao što je ukusan doručak ili ispijanje šoljice kafe koja daje energiju. Senekina mudrost nam pruža proverene savete o ljudskom stanju – koje se, kako se ispostavilo, nije mnogo promenilo u poslednje dve hiljade godina.

„Sveobuhvatan vodič za Senekine ideje. Fajdler čini stvari dostupnim i nudi mnoštvo primera iz stvarnog sveta za primenu filozofije u svakodnevnom životu. Knjiga je poput dobrog ubrzanog kursa i naročito će biti dobar uvod početnicima u filozofiji.“ – Publishers Weekly

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

*

Delivery and Returns Content description.