Telefon: 051 963 874 | Mobilni ( Viber, WhatsApp ): 064 44 04 922
Antikvarijat Ramajana
Dejvid Mičel – Utopia Avenue

Dejvid Mičel – Utopia Avenue

12.00 KM

Nema na zalihi

Kategorija:

Opis

Povez: meki
Izdavač: Laguna, Beograd
Godina izdanja: 2021.
Obim: 614
Format: 20 x 14
Stanje: novo

 

Ponikli iz londonske psihodelične scene 1967, folk pevačica Elf Holovej, bluz basista Din Mos, gitarski virtuoz Jasper de Zut i džez bubnjar Grif Grifin zajedno su stvorili jedinstven zvuk i tekstove koji su opisivali duh tadašnjeg burnog vremena. Grupa je za dve godine snimila samo dva albuma, ali njihovo muzičko nasleđe živi i danas.

Ovo je priča o kratkom ali blistavom putu benda Utopia Avenue od klubova u Sohou i zapuštenih sala za igranke do obećane zemlje Amerike, upravo kada je Leto ljubavi uzmicalo pred nečim mnogo mračnijim. U ovoj višeslojnoj povesti o snovima, drogama, ljubavi, seksualnosti, ludilu i kajanju, o nesigurnom usponu do zvezda i faustovskom sporazumu kojim se postiže slava svedočimo sudaru između mladalačkog idealizma i cinične realnosti dok se šezdesete bliže kraju. Iznad svega, ovaj zanosni roman slavi sposobnost muzike da premosti ambise među ljudima, da opiše svoju epohu i da uzdigne ljudsku dušu.

„Veliki rok roman – epsko ljubavno pismo najboljoj muzici koja je ikada postojala i knjiga koju je ta muzika oduvek čekala.“
– Toni Parsons

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

*

Delivery and Returns Content description.