Telefon: 051 963 874 | Mobilni ( Viber, WhatsApp ): 064 44 04 922
Antikvarijat Ramajana
Florence Hartmann – Zviždači: nečista savjest naših demokracija
Akcija!

Florence Hartmann – Zviždači: nečista savjest naših demokracija

Original price was: 25.00 KM.Current price is: 15.00 KM.

Nema na zalihi

Opis

Izdavač:Profil

Mjesto izdavanja: Zagreb

Prevod: Andrea Bagović

Godina izdanja: 2014.

Broj stranica: 188

Povez: meki

 

 

Knjiga o modernom svjetskom fenomenu zviždača, o ljudima spremnima žrtvovati karijere i sigurnost kako bi javnosti otkrili zloupotrebe i nezakonitosti državnih institucija i velikih korporacija na koje su naišli radeći za njih.

U knjizi su opisane sudbine šest poznatih zviždača iz različitih zemalja. To su američki vojnik Bradley Manning, zaslužan za otkrića ratnih zločina u Iraku na internetskoj stranici Wikileaksa, američki obavještajac Edward Snowden koji je razotkrio masovno elektroničko prisluškivanje američke tajne službe NSA-e, Izraelac Mordechai Vanunu koji je otkrio izraelske nuklearne tajne, britanski znanstvenik David Kelly koji je razotkrio mračne poteze britanske vlade prije invazije na Irak, hrvatska bankovna službenica Ankica Lepej koja je razotkrila financijske tajne obitelji Tuđman i američki istraživač Daniel Ellsberg koji je objavio tzv. Pentagonske papire i tako pridonio kraju rata u Vijetnamu.

Njihove priče završile su vrlo različito – neki su završili u zatvoru, neki više nisu na životu, neki su ogorčeni načinom na koji se javnost ponijela prema njima; jedino je američki istraživač Daniel Ellsberg danas u svojoj domovini slavljen kao veliki borac za slobodu govora. No, niko od njih nije požalio zbog onoga što je uradio. Štaviše, ponose se time.

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

*

Delivery and Returns Content description.