Telefon: 051 963 874 | Mobilni ( Viber, WhatsApp ): 064 44 04 922
Antikvarijat Ramajana
Frank Buis – Nijedne žene sin
Akcija!

Frank Buis – Nijedne žene sin

15.00 KM

Kategorije: ,

Opis

Povez: meki sa klapnama
Izdavač: Vaganar, Beograd
Godina izdanja: 2021.
Obim: 265
Format: 20 x 13
Stanje: novo

 

Nijedne žene sin je polifoni roman koji donosi priču o neverovatnom nasilju i zlu koje je glavna junakinja Roz proživela, ispričanu iz ugla različitih osoba. Čitajući o tim događajima, koji su surovi i mučni, ne možemo da se otmemo utisku o izuzetnom daru pisca da nam te događaje prikaže na jedan sasvim poseban, čak poetičan način, kako bismo lakše uspeli da se izborimo sa količinom šoka koji kod nas izazivaju.

Buisov roman pripoveda nam strašnu priču, u kojoj nalazimo stari zamak u šumi, u njemu jednu četrnaestogodišnju devojčicu koju je siromašni otac prodao kako bi mogao da prehrani svoje preostale četiri ćerke, gazdu zamka koji se tokom priče pretvara u čudovište nad čijom sudbinom bdi njegova majka kao stara veštica, a tu su i otac devojčice, koga izjeda kajanje zbog prodaje ćerke, duševna bolnica u koju ne zatvaraju samo umobolne, čudna žena koja je u nju zatvorena zbog ubistva sopstvenog deteta, kao i jedan ništa manje važan crkvenjak. A u središtu svega toga je jedan sveštenik koji postaje, zahvaljujući sveskama koje su dospele u njegove ruke, svedok strašne priče koju je zapisala glavna junakinja.

Nijedne žene sin je težak, mučan i potresan, ali i dubok, poetičan i hrabar roman, posle koga nijedan čitalac više neće biti isti. To je roman koji nam pokazuje koliko je velika i čudesna moć reči, moć književnosti.

– Doc. dr Nikola Bjelić

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

*

Delivery and Returns Content description.