Telefon: 051 963 874 | Mobilni ( Viber, WhatsApp ): 064 44 04 922
Antikvarijat Ramajana
Georgi Gospodinov – Vremensko sklonište

Georgi Gospodinov – Vremensko sklonište

25.00 KM

Nema na zalihi

Kategorija:

Opis

Povez: meki
Izdavač: Buybook, Sarajevo
Godina izdanja: 2023.
Obim: 254
Format: 20 x 14
Stanje: novo

 

U zgradi boje breskve u Zürichu, okruženoj neobično zasađenim nezaboravcima, Gaustin otvara prvu “kliniku za prošlost”, ustanovu koja nudi inovativno liječenje za oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije. Svaki sprat nudi rekonstrukciju nekog desetljeća do najsitnijih detalja, omogućujući pacijentima da se vrate u prošlost i oslobode svoje uspomene i sjećanja. Pripovjedač, Gaustinov pomoćnik, ima zadatak skupljati ostatke i teret prošlosti, od namještaja iz šezdesetih i dugmadi na košuljama iz četrdesetih do nostalgičnih mirisa, pa čak i tračaka poslijepodnevnog svjetla. Ali kako šarada postaje sve uvjerljivija, sve veći broj zdravih ljudi traži mjesto na klinici kako bi pobjegli iz ćorsokaka svojih svakodnevnih života. U međuvremenu u Evropi je zakazan prvi referendum o prošlosti i izborna trka postaje sve burnija.

 

Novi dugo očekivani roman Georgija Gospodinova vodi nas u Zürich, Sofiju, Beč, Sarajevo, Brooklyn, na druga mjesta, u druga vremena, i suočava nas s nesigurnošću budućnosti miješajući satiru i nostalgiju, historiju i ironiju, u neodoljivom putovanju beskrajnim kontinentom prošlosti.

„Georgi Gospodinov je jedinstven po mnogo čemu… Niko ne može spojiti intrigantan koncept, čudesnu maštu i savršenu tehniku pisanja kao on.”

Olga Tokarczuk

 

“Veliki evropski pripovjedač. Vremensko sklonište je roman iz starog vremena o onom danas koji oduzima dah.”

Die Zeit

 

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

*

Delivery and Returns Content description.