Telefon: 051 963 874 | Mobilni ( Viber, WhatsApp ): 064 44 04 922
Antikvarijat Ramajana
Kazuo Ishiguro – Ne daj mi nikada da odem

Kazuo Ishiguro – Ne daj mi nikada da odem

15.00 KM

Kategorija:

Opis

Povez: meki
Izdavač: Buybook, Sarajevo
Godina izdanja: 2012.
Obim: 328
Format: 20 x 13
Stanje: novo
Kathy, sad već mlada žena, bila je đak Hailshama, privatne škole u jednom engleskom selu gdje su djeca, skrivena od vanjskog svijeta odgajana da vjeruju da su posebna i da je njihovo zdravlje od iznimne važnosti ne samo za njih, već i za društvo čijim članom ce vremenom postati. Kathy je prije mnogo godina ostavila ova idiličnu prošlost iza sebe, ali kad dvoje njenih prijatelja iz Hailshama ponovo uđu u njen život, ona će napokon popustiti pod navalom sjećanja. I dok se njeno prijateljstvo s Ruth rasplamsava, a mladalačka zaljubljenost prerasta u ljubav prema Tommyju, Kathy se prisjeća zajedničkih godina u Hailshamu.
Opisuje sretne trenutke u životu dječaka i djevojčica koji odrastaju zajedno, neuznemireni čak zadovoljni svojom izoliranošću. Ali postoje i mračni trenuci u njenom sjećanju; trenuci razdora i nesporazuma koji nagovještavaju mračnu tajnu skrivenu iza zidina Hailshama.
Sada, nakon toliko godina, troje prijatelja su prisiljeni suočiti se s istinom o svom djetinjstvu i sudbini koja im je namijenjena.

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

*

Delivery and Returns Content description.