Telefon: 051 963 874 | Mobilni ( Viber, WhatsApp ): 064 44 04 922
Antikvarijat Ramajana
Masutatsu Oyama – Karate

Masutatsu Oyama – Karate

10.00 KM

Nema na zalihi

Kategorija: Oznake: , ,

Opis

Povez: meki sa klapnama

Izdavač: Mladost, Zagreb

Godina izdanja: 1976. (Četvrto izdanje)

Obim: 126

Format: 20 x 14

Stanje: odlično

O knjizi:

KARATE, nekada borilačka vje­ština azijskih naroda, danas je prošireni borilački sport, poznat u cijelom svijetu. Čovjeku se čini nemogućim da golom rukom prelo­mi veliki kamen ili opeku. Zato demonstracije snage majstora karatea i izazivaju toliku pažnju; zato karate i postaje sve popularniji u svim ze­mljama, na svim kontinentima.
Kao sa sredstvom obrane, s karateom se ne može usporediti ni­jedna druga borilačka vještina. Zasnovan na mudrosti istočnjaka pret­historijskih vremena, karate je danas spojen s naučnim dostignućima mo­dernog doba da postane čudesna vještina samoobrane.
U ovoj je knjizi autor, Masutatsu Oyama, majstor iz samog vrha da­našnjeg karatea, pružio svakom čitaocu suštinu svog tridesetogodišnjeg vježbanja – od prvih osnova, pa sve do specijalnih tehnika.
Autorov karate počinje i završava s točkama i krugovima u kojima leži čudesna snaga i život tog sistema. Kroz tačke i krugove Oyamin karate dobiva svoja osnovna svoj­stva: miran je i staložen u kretnja­ma, a čvrst i snažan u formi.

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

*

Delivery and Returns Content description.