Telefon: 051 963 874 | Mobilni ( Viber, WhatsApp ): 064 44 04 922
Antikvarijat Ramajana
Mladen Vuruna – Košulja sa likom Če Gevare

Mladen Vuruna – Košulja sa likom Če Gevare

15.00 KM

Kategorija:

Opis

Povez: tvrdi
Izdavač: Arhipelag, Beograd
Godina izdanja: 2017.
Obim: 169
Format: 20 x 14
Stanje: novo

 

 

 

Dve majstorski napisane ukrštene priče čine roman Mladene Vurune Košulja sa likom Če Gevare.
Nastavljajući u hronološkom pogledu tamo gde je stao s romanom Kutija sa fotografijama i pripovedajući o vremenu velikog praska koji je izmenio naše živote na samom kraju osamdesetih i na početku devedesetih, Vuruna premešta mesto radnje u Sloveniju i, pre svega, u Zagreb.
Junaci romana Košulja sa likom Če Gevare jesu mladi ljudi koji iz hedonističkog i samozaboravnog novog talasa Beograda osamdesetih odlaze na vojni rok koji služe u Sloveniji, gde, uza sve napetosti i dril vojničkog života, nastaje jedno uzbudljivo prijateljstvo.
Vođen tim prijateljstvom, glavni junak romana odlučuje da sa svojim prijateljem ostane u Zagrebu, gde upoznaje i Luciju, prijateljevu sestru.
Predstavljajući Zagreb krajem osamdesetih i početkom devedesetih, roman upečatljivo prikazuje mlade ljude koji traže sebe, otkrivaju svoja interesovanja i prepoznaju prve nesporazume sa svetom i okolinom.
Ubrzo, istorija progovara na sav glas, potiskujući njihove planove, namere i očekivanja, ljubavi i prijateljstva u drugi plan.
Glavni junak romana odlazi iz Zagreba, ali je i decenijama kasnije svestan da mora da ispriča svoju zagrebačku priču i priču svojih nekadašnjih prijatelja.
U drugom toku romana pisac vešto pripoveda o jednoj mogućoj priči druge Jugoslavije u kojoj se prepliću visoka politika i diplomatija, obaveštajne službe i terorizam, unutrašnji i spoljni neprijatelji, ljubavne afere i običan ljudski život.

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

*

Delivery and Returns Content description.