Telefon: 051 963 874 | Mobilni ( Viber, WhatsApp ): 064 44 04 922
Antikvarijat Ramajana
Stephen Webb – Gdje su vanzemaljci?

Stephen Webb – Gdje su vanzemaljci?

20.00 KM

Nema na zalihi

Opis

Povez: meki
Izdavač: Jesenski i Turk, Zagreb
Godina izdanja: 2014.
Obim: 298
Format: 24 x 16
Stanje: novo

 

50 rješenja Fermijevog paradoksa i problem izvanzemaljskog života

 

 

Jednog poslijepodneva prije više od pedeset godina u Los Alamosu četvorica su se velikih znanstvenika složila da, uzme li se u obzir starost i veličina svemira, napredne izvanzemaljske civilizacije moraju postojati. To nalažu već sami brojevi. Jedan od sugovornika, glasoviti fizičar Enrico Fermi, tada je upitao: recimo da je točno da vanzemaljci postoje, ali … gdje su onda? U ovoj živoj i provokativnoj knjizi Stephen Webb podrobno razmatra pedeset najsmislenijih i najdojmljivijih odgovora na Fermijevo slavno pitanje.

Odgovore smo svrstali u tri skupine:

● Tu su oni, već su među nama. Ovdje ćete naći odgovor Lea Szilarda (evo ih, zovemo ih Mađari) ali i one u kojima se tvrdi da su vanzemaljci sagradili Stonehenge i izradili kipove na Uskršnjem otoku.

● Oni postoje, ali još nam se nisu javili. Ovdje ima raznoraznih teorija, od onih koje tvrde da mi jednostavno nemamo tehničkih mogućnosti primiti i protumačiti njihove signale, do onih koje vjeruju da su prepreke golemog prostora i vremena preteške, pa do onih koje kažu da se od nas namjerno skrivaju.

● Vanzemaljci ne postoje. Tu donosimo argumente sumnjičavaca, od teorije o rijetkosti Zemlje do autorove osobne, veoma argumentirane skepse.

Predložena rješenja kreću se od ćaknutih do iznimno promišljenih, ali sva su vrijedna pažnje. Raspon argumenata – koji potječu od prvorazrednih znanstvenika, filozofa i povjesničara, ili pisaca znanstvene fantastike – pokazao se nevjerojatnim, ozbiljno zabavnim i intelektualno poticajnim za svakoga tko uživa u razmišljanju i zanima se za znanost.

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

*

Delivery and Returns Content description.