Telefon: 051 963 874 | Mobilni ( Viber, WhatsApp ): 064 44 04 922
Antikvarijat Ramajana
Vesna Roganović – Đavo gudi na raskršću: razgovori sa Čarlsom Simićem

Vesna Roganović – Đavo gudi na raskršću: razgovori sa Čarlsom Simićem

12.00 KM

Nema na zalihi

Opis

Izdavač: Dereta
Godina izdanja: 2017.
Broj stranica: 121
Povez: broš
Format: 21 cm

Iz izuzetno podsticajnih i mudrih upitnih provokacija dijalog Roganović–Simić pretvara se u uzbudljivi, metatekstualni teatar u kom se otkrivaju nova značenja brojnih termina, ubjeđenja i uvjerenja, mitologije svakodnevice i kreativnih podozrenja.

Sagovornici inspirativno podstiču izuzetnu pjesničku izričitost, čarobnu erudiciju, epifanijski originalne, otvorene i nepoštedne odgovore na brojna pitanja o ličnom životu, istoriji, politici, filozofiji, svijetu i pojedincu, o razlozima života i razlozima poezije. Dozirana a životna ispovjednost i funkcija sjećanja kod vrlo autopoetičkih iskaza velikog pjesnika, ubjedljivost u otvorenosti i stavovima, sve je to ovde predstavljeno kao stereo-prožimanje intelektualno požrtvovanog čitanja i onog kultivisanog nivoa i bogatstva poetske eksplicitnosti koji i od života dobija suštinu, izuzetnu autobiografiju o prožimanju svih vremena i svih predjela koji traju i žive u pjesniku.

Tu su, naravno, i neizbježni bogati činjenični pasaži o događajima, priznanjima i odlikama stvaralačkog statusa same ličnosti i djela pjesnika Čarlsa Simića. Bez lažne uzdržanosti, Vesna Roganović uspijeva da uzbudljivom i sadržajnom otvorenošću, uz znanje i iskustvo, ali i energiju i radoznalost, intervju pretvori u podjelu darova i otkrića s čitaocima.

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

*

Delivery and Returns Content description.