Telefon: 051 963 874 | | Mobilni (viber, whatsapp) 064 44 04 922

e-mail: info@antikvarijatramajana.com

Antikvarijat Ramajana
  Vesna Roganović – Đavo gudi na raskršću: razgovori sa Čarlsom Simićem

  Vesna Roganović – Đavo gudi na raskršću: razgovori sa Čarlsom Simićem

  12.00 KM

  Opis

  Izdavač: Dereta
  Godina izdanja: 2017.
  Broj stranica: 121
  Povez: broš
  Format: 21 cm

  Iz izuzetno podsticajnih i mudrih upitnih provokacija dijalog Roganović–Simić pretvara se u uzbudljivi, metatekstualni teatar u kom se otkrivaju nova značenja brojnih termina, ubjeđenja i uvjerenja, mitologije svakodnevice i kreativnih podozrenja.

  Sagovornici inspirativno podstiču izuzetnu pjesničku izričitost, čarobnu erudiciju, epifanijski originalne, otvorene i nepoštedne odgovore na brojna pitanja o ličnom životu, istoriji, politici, filozofiji, svijetu i pojedincu, o razlozima života i razlozima poezije. Dozirana a životna ispovjednost i funkcija sjećanja kod vrlo autopoetičkih iskaza velikog pjesnika, ubjedljivost u otvorenosti i stavovima, sve je to ovde predstavljeno kao stereo-prožimanje intelektualno požrtvovanog čitanja i onog kultivisanog nivoa i bogatstva poetske eksplicitnosti koji i od života dobija suštinu, izuzetnu autobiografiju o prožimanju svih vremena i svih predjela koji traju i žive u pjesniku.

  Tu su, naravno, i neizbježni bogati činjenični pasaži o događajima, priznanjima i odlikama stvaralačkog statusa same ličnosti i djela pjesnika Čarlsa Simića. Bez lažne uzdržanosti, Vesna Roganović uspijeva da uzbudljivom i sadržajnom otvorenošću, uz znanje i iskustvo, ali i energiju i radoznalost, intervju pretvori u podjelu darova i otkrića s čitaocima.

  Reviews

  There are no reviews yet!

  Be the first to write a review

  *

  Delivery and Returns Content description.