Telefon: 051 963 874 | Mobilni ( Viber, WhatsApp ): 064 44 04 922
Antikvarijat Ramajana
Meri Pet Keli – Martin Skorseze: putovanje

Meri Pet Keli – Martin Skorseze: putovanje

25.00 KM

Opis

U vreme nakon obeležavanja Skorsezeovog osamdesetog rođendana i početka prikazivanja filma Ubistva pod cvetnim mesecom, rađenom po istoimenoj knjizi koju možete naći u izdanju Lagune, donosimo vam kolažnu biografiju koja prati Skorsezeov životni put od mladog filmskog stvaraoca do legende.

Malo je reditelja imalo uticaj na američku kinematografiju koji se može meriti sa Skorsezeovim. Dobitnik prestižnih filmskih nagrada, uključujući i Oskara, miljenik filmske publike širom sveta, Skorseze je živa legenda filma. Bestseler autor i nagrađivana rediteljka Meri Pet Keli u ovoj biografiji otkriva kako je momak iz radničke porodice iz italijanskog kvarta u Njujorku postao jedan od najslavnijih reditelja.

Putovanje prati Skorsezeov lični i umetnički razvoj, evoluciju njegovih filmova od ranih studentskih radova i Ulica zla do filmskih remek-dela kao što su TaksistaRazjareni bikKralj komedijeDobri momciPoslednje Hristovo iskušenje. Kroz ekskluzivne intervjue sa Skorsezeom, zvezdama njegovih filmova, Robertom de Nirom, Polom Njumanom, Lajzom Mineli, Vilemom Defoom, Barbarom Herši, Harvijem Kajtelom, Džoom Pešijem; kolegama rediteljima, scenaristima, montažerima, direktorima fotografije, kao i sa članovima njegove porodice i prijateljima, stiže nam priča bez presedana, intiman pristup stvaranju kultnih filmova i čoveku koji stoji iza njih. S obiljem uvida u Skorsezeov život, sistem vrednosti, proces rada, nadahnuća Putovanje je izuzetan prikaz vrhunskog američkog reditelja koji je ostavio neizbrisiv trag u sedmoj umetnosti.

Reviews

There are no reviews yet!

Be the first to write a review

*

Delivery and Returns Content description.